Мълния унищожи къща в село Слокощица!

Изгоряха ярета, кокошки, пуйки и кучета

Мълния е причинила пожара в къща в село Слокощица, община Кюстендил, за който “Вяра” съобщи.

При тежкия инцидент, който стана по време на бурята след 15,00 ч вчера, са изгорели повече от 80 животни и птици. Това информираха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Кюстендил. Пожарът възникнал в къща в землището на село Слокощица. Гасен е от три екипа на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Огънят е унищожил 260 кв. м сграда, дребен рогат добитък- 50 ярета, 30 птици – кокошки и пуйки, 5 кучета, покъщнина. Екипи са спасили половината от жилищната сграда, няма пострадали хора.

Припомняме, че по време на силната буря в Кюстендилско пламна и къща в село Багренци. Пожарът е причинен от късо съединение, опушени са стени, унищожена е газова печка. Няма пострадали хора, спасена е къщата и имуществото.

В Рила е отстранено паднало дърво на пътя от местната противопожарна служба, в Кюстендил са отводнявани 2 обекта, оказана е помощ на Центъра за Спешна медицинска помощ за влизане в жилище, направено е замерване с газанализатор в сградата на училище – установено е, че няма изтичане на газ, съобщиха още от полицията в областния център.