Наградиха дупнишки огнеборци, гасили пожара в гората над Ресилово

Отличени са и пожарникари от Рила, овладели бедствие в с.Бураново

Награди по повод професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  – 14 септември.

Със заповед на министъра на вътрешните работи с „Колективна парична награда“ са наградени 7 служители от РСПБЗН – Дупница,  за проявения  висок професионализъм при потушаването на пожара в местността „Солището“, възникнал на 25.07.2023 г., при наличието на силен вятър и 1500 метра надморска височина, в труднодостъпен район на село Ресилово, общ. Сапарева баня, който в рамките на четири часа е локализиран на площ от 24 декара, в сечище на Общинско предприятие „Общинско лесничейство“ в иглолистна гора. Гасенето на пожара е осъществено чрез използването на пръскачки и високопроходими автомобили, и изграждане на полоси за ограничаване разпространението на пожар.

В осъществяване на  ръководството, координацията на силите и средствата, проявения висок професионализъм са спасени  от опожаряване огромни горски масиви.

С „Писмена похвала“ от директора на РДПБЗН – Кюстендил, са наградени 6 служители от РСПБЗН – Рила, за проявения професионализъм, бързина и самоотверженост при потушаването на пожар, възникнал на 04.08.2023 г. в с. Бураново, общ. Кочериново, при овладяването на който са спасени 20  къщи, 4 стопански постройки, 37 пчелни кошери, 2 дка лозя, 2 дка зеленчукови градини и е оказана първа медицинска помощ на пострадал гражданин.

В поздравлението си към служителите от дирекцията комисар Св. Георгиев каза: „Благодаря ви, колеги, благодаря за всеотдайните ви и резултатни действия! Бъдете здрави, бъдете удовлетворени, бъдете спокойни  за близките си, сигурен съм, че се гордеят с вас!“