Над 130 автомобила и мотоциклета идват на ретро парад в Кюстендил

Повече от 130 автомобила и мотоциклета се очаква да изпълнят до краен предел площад “Велбъжд” в Кюстендил за Втория международен ретро парад за класически автомобили и мотоциклети. Това съобщи Бойко Соколовски, председател на Ретро клуб “Дентелетика”, който заедно с община Кюстендил са организатори на интересното събитие.

Вторият ретро парад ще се проведе на 21 септември, събота, от 11,00 часа на площад „Велбъжд”. Интересът към събитието през миналата година бе огромен – както от страна на участници, така и на публика, която се наслади на супер возилата на четири и две гуми.

“Преди година нашата идея бе този ретро парад да се превърне в традиция. Сега се радвам, че отново ще се съберем. Изпратили сме покани на всички клубове в страната, както и на колегите в Северна Македония и Република Сърбия. Надявам се, че отново ще има интерес и палитрата от автомобили и мотоциклети, която ще се покаже, ще е богата и пъстра”, каза Бойко Соколовски.

Той уточни, че ще има две специални награди – за ретро автомобил и ретро мотоциклет, както и още 20 допълнителни награди.