Задържаха над 14 000 артикула на дрехи, обувки и чанти от световноизвестни марки

Над 14 000 текстилни изделия, обувки и чанти с лога на световноизвестни търговски марки са задържали митничари на “Кулата”

Митнически служители на граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“ задържаха 14 050 текстилни изделия, обувки и чанти с обозначения на регистрирани световноизвестни търговски марки, при проверка на товарен автомобил. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Проверката на камиона с турска регистрация, управляван от турски гражданин, е извършена на 10 януари. Водачът е представил документи, че превозва групажна стока под режим „транзит“ за Нидерландия.

При извършената проверка митничарите са установили сред превозваните колети в товара 38 колета, съдържащи общо 14 050 стоки с лога на защитени марки. Сред тях са спортни комплекти, блузи, панталони, шапки, шалове, обувки и дамски чанти.

По-рано от Агенция „Митници“ съобщиха, че на митническия пункт „Капитан Андреево“ за две седмици през януари са задържани близо 55 000 артикула, голяма част от които текстилни изделия, чанти, обувки и парфюми със знаци на регистрирани търговски марки. На „Дунав мост“ при Русе митнически служители са задържали близо 53 000 шампоана с лого на защитена световноизвестна търговска марка.