Над 5000 лв. събраха в Петрич за 15-годишната Йоана, предстои й химиотерапия и операция в Турция

Над 5000 лв. е резултатът от благотворителната кампания „Предай хартия – подари надежда за Йоана!“, организирана от „Млад планинар” и билярден клуб в Петрич. 15-годишната Йоана от петричкото село Яворница се сблъска с тежката диагноза тумор на меките тъкани още в началото на своя съзнателен живот. Надежда за Йоана има – болестта е открита в ранен стадий и има шанс тя да се излекува напълно.

Преди дни бе обявен край на кампанията, благодарение на която хиляди хора от община Петрич успяха да предадат тонове хартия, пластмаса и желязо.

Събраните средства от предадените материали за рециклиране, заедно с направени финансови дарения по време на кампанията, възлизат на обща стойност 5112,00 лева. Цялата сума е дарена за лечението на десетокласничката Йоана, на която й предстоят 3 етапа на лечение, химиотерапия и операция в турска клиника, а крайната необходима сума все още не е ясна.

За хората, които не са успели да предадат непотребните суровини (хартия, желязо, пластмаса, найлон, непотребни електроуреди без телевизори и монитори) в посочените дати, могат до го направят в удобно за тях време във фирма „Ники МЕТАЛ“, като е достатъчно да кажат, че е за дарение за Йоана и пуснат паричките в кутията на касата на фирмата.