Най-предпочитаните цветове на коли според жените са…

Интересно проучване, направено сред близо 25 000 жени – водачи на моторни превозни средства, показва какъв цвят кола предпочита нежната половина от човечеството. По отношение на критериите за избор на цвят на автомобила 47% от анкетираните посочват практичността на цвета на купето като ключов фактор.

Следваща по важност е естетиката – тази опция е избрана от 38% от участничките в проучването. В същото време само 5% избират цвета заради по-лесния ремонт впоследствие, а 10% от анкетираните признават, че цветът на автомобила няма никакво значение за тях.

И така, най-популярният цвят за автомобил сред жените се оказва синьото и неговите нюанси. Такива коли харесват 73% от жените, участвали в анкетата. Почетното второ място се заема от белия цвят, симпатия към който изпитват почти 69% от анкетираните. Сребърните и черните цветове се борят за бронза със съответно 66% и 65%. Червеното и неговите нюанси затварят челната петица на най-популярните цветове за леки коли сред жените.

Участничките в анкетата не са толкова еднозначни за останалите цветови опции. Само 42% от анкетираните харесват зеленото, оранжевото (35%) и жълтото (33%). Но най-непривлекателните, според жените са розовите коли – само 27% от дамите харесват този цвят, останалите 73% не го харесват. В наше време обаче производителите на автомобили предлагат такива цветови опции за своите автомобили изключително рядко и такива модели рядко се срещат на вторичния пазар./ fakti.bg