Sunday, July 14, 2024
HomeРегионРазлогВ двучасова среща-дискусия с ученици от Разложката гимназия кметът инж. Красимир Герчев...

В двучасова среща-дискусия с ученици от Разложката гимназия кметът инж. Красимир Герчев разясни функциите и задачите на общинското ръководство

На двучасовата среща с ученици от 11. и 12. клас и представители на ученическия парламент в СУ „Братя Каназиреви“ инж. Красимир Герчев разясни функциите и задачите, които изпълнява той като кмет на Община Разлог, както и неговите заместници, секретаря на общината и цялата административна структура. Той сподели какви са основните насоки и перспективи на община Разлог и през какви трудности и предизвикателства преминава всеки един ден. Учениците с нескрита доза любопитство зададоха и лични въпроси, свързани с образованието, професионалната кариера, спортните и кулинарните интереси на инж. Герчев. Разговорът впечатли възпитаниците на училището и заедно с кмета те си обещаха още бъдещи срещи.

„Срещата наистина ни научи най-вече на човещина и поведение, показа ни, че това да си кмет не те прави по-различен от останалите хора. Обсъдихме наистина важни въпроси, касаещи както града, така и конкретно нашето училище и определено открихме светлината в тунела за доста неясни за нас неща. Приятелската обстановка пък ни помогна и ние да бъдем по-общителни и спокойно да поставим нашите въпроси и искания пред кмета“-сподели ученикът Иван Влахов. Мая Крайнова казва, че срещата с г-н Герчев е била изключително интересна и поучителна. „Радвам се, че имах възможността да се докосна лично до такъв добродушен и истински човек“-допълва тя.

От срещата учениците се увериха, че работата в администрацията не е никак лека. Михаил Цинцаров, Елена Джолева и Микаела Методиева също коментират, че никога не знаеш какво може да ти се случи, било то хубаво или лошо, че винаги трябва да си оптимистично настроен, мотивиран и подготвен.

Учениците споделиха, че инж. Герчев е влязъл в ролята на баща на провелата се среща, давайки стойностни житейски уроци – да очакват неочакваното, винаги да дават всичко от себе си и да бъдат отговорни към всички свои дела и добри граждани на Разлог. Той получи подарък от младежите в знак на благодарност за интересната и полезна  дискусия.

RELATED ARTICLES

Most Popular