Неграмотен отмъкна 210 кила найлони от „Феникс – Дупница”, връща на Кольо Илиев полиетилена за 147 лв., плаща и 60 лв.

 

Маргарита Алексиева го прати в затвора за 3 месеца

31-02-01-tova-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d1%8c%d0%be-%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%b5%d0%b2
Кольо Илиев

Дупничанин влиза в затвора заради кражба на отпадъци от „Феникс – Дупница”, съобщават от Районния съд в града. Методи Емилов ще бъде зад решетките 3 месеца, като ще изтърпи наказанието си при първоначален строг режим.

На 25 март миналата година подсъдимият откраднал 210 кг отпаден полиетилен на стойност 147 лв. от обекта на Кольо Илиев – небезизвестния собственик на най-голямата фирма за изкупуване на вторични суровини в Югозападна България, на ул. «Разметаница» в Дупница.

25-04-01-margarita-aleksieva
Маргарита Алексиева

Изправеният на подсъдимата скамейка, който е осъждан, безработен и неграмотен (може само да се подпише), извършил кражбата в условията на опасен рецидив, става ясно от решението на съдия Маргарита Алексиева. В момента на кражбата подсъдимият имал 2 изтърпени присъди за лишаване от свобода, за едната от които не е бил изтекъл давностният срок за 5 г., предвиден от Наказателния кодекс. Делото срещу посегналия на найлоновия боклук приключи със споразумение с прокурор Анета Стоева, което съдът одобри. Осъденият ще трябва да върне откраднатото на управителя на дружеството Илиев. Освен това ще трябва да плати 60 лв. разноски по делото. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.