Никола от Перник пътува за лечение в Грмния със събрани 100 000 евро, борецът Иво Ангелов дари заплатата си на Жорко

 

33-09-04-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0Сумата от 100 000 евро, която беше необходима на Никола от Перник, за да постъпи в клиниката в Германия, е събрана и вече е преведена. За това информира майката на Никола – Цветелина Петкова, групата в помощ на детето. «В четвъртък е полетът ни и в петък ще може да започне лечението му. Благодаря на Господ, че ви има!», каза майката.

Ние пък желаем успех и на слънчевия малчуган, и на семейството му в наистина дългия път, който им предстои да извървят и дай Боже малчуганът да пребори коварното заболяване и да продължи живота си с усмивка!

Шампионът по борба Иво Ангелов дари едномесечната си заплата, получавана от Министерството на спорта, за 11-годишния Жорко. Вестта дойде от пернишкия клуб по борба «Миньор». Освен това клубът се отказва от дарението, което наскоро получи от българския отбор в САЩ – „Миньор – Чикаго”. Емигрантите дариха на борците средства, с които трябваше да бъдат им закупени 50 нови трика. Вместо това обаче дарението също ще бъде преведено по сметката на малкия Жорко.