БСП не иска и няма да носи отговорност за това, което става в енергетиката, а критиките, които по-рано отправи президентът Румен Радев за оставения хаос в сектора не се приемат, заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова, след връщането на неизпълнения мандат за кабинет.
Нинова препоръча критиките да се отправят не към кабинета в оставка и БСП, а към “Има такъв народ”, които посочи като конкретен виновник за случилото се, тъй като министърът на енергетиката Александър Николов е тяхна номинация:
“Нов председател на КЕВР не може да се избере за два дни и президентът много добре го знае”.
Освен това Корнелия Нинова заяви, че президентът е от кръга хора, които са свалили управляващата коалиция: “Президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден, въпреки че той създаде основната партия в него “Продължаваме промяната”. Заедно с ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане” не ни дадоха дори 100 дни.
“Очевидно няма да има хартиени бюлетини и това е проблем за нас”, каза още тя.
Лидерът на левицата каза още, че президентът не е поставял въпроса за участие на хора от БСП в служебното правителство, но не изключи това да се случи като предупреди:
“Допускам, че ще вземе представители на социалистите зад гърба ни. Отсега да кажа: няма да носим отговорност за работата на служебния кабинет, тъй като никой не се е обърнал официално към нас като партия да дадем предложения за министри”./БНР