Вече месец няма следа от 63-годишния Божидар Миланов и 54-годишната Жулиета Васева, които изчезнаха в Кюстендилско.
От полицията продължават да ги издирват, но без резултат.

„Както мъжът от село Багренци, така и жената от село Граница все още са в неизвестност. Издирвателните действия и по двата случая продължават, но към момента по случаите няма положителен изход“, коментира пред „Вяра“ говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка.
„Няма никакво развитие. Жена ми продължава да бъде в неизвестност. От селото не сме се организирали, за да я търсим, защото знаем, че полицията я издирва. Дано да има щастлива развръзка. Вярваме в това и цялото семейство живеем с тази надежда“, каза пред „Вяра“ мъжът на Жулиета – Венцислав Васев.
Тя е в неизвестност от 3 септември. Жената е с височина 167 см и със слабо телосложение. Тя е с руса коса, кафяви очи и носи очила. Била е забелязана последно на Колушко дере в Кюстендил. Издирваната жена има и две малки внучета.

63-годишният Божидар Миланов от с. Багренци е видян за последно на 31 август. Тогава той посетил приятел, който гледа животни по-високо в планината. Мъжът е бил в много добро физическо състояние. Той е тръгнал пеша към Яменското ханче около 13 часа във вторник, но така и не се прибрал вкъщи същата вечер.
На следващия ден още сутринта неговият брат подава сигнал в полицейския участък в Невестино. Местните органи на реда заедно с полицаи от Кюстендил незабавно започват издирвателни действия. Те обхождат района и използват различни способи, за да могат да намерят Божидар възможно най-бързо.
За последно мъжът е видян в гората между селата Четирци и Ямен.
По думите на близките му той познава района много добре, тъй като е минавал често по този път. Роднините на Божидар бяха събрали и група доброволци от селото, които също се включиха в издирването му, но без резултат.

Димитър ИКОНОМОВ