Нова гордост! Деца от Симитли с бронзова купа от ученически игри по футбол

Младите таланти с автографи от Десподов и Моци

Учениците от Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий” – град Симитли, участваха във финалните национални ученически игри по футбол за юноши 5-ти – 7-ми клас в Разград.

Те се класираха на престижното трето място, като премериха сили с най-добрите училища по футбол от Разград, Ямбол, Плевен, Варна и София. Ръководител на отбора е Кристиян Крушов – учител по физическо възпитание и спорт. Това е поредния успех на възпитаниците от СУ – Симитли.

Благодарение на директора на училището Таня Янкова, те имаха възможността да се докоснат до звездите във футбола на България – Кирил Десподов, Козмин Моци и други футболни личности. Футболистите се запознаха с всяко дете. Средношколците направиха снимки за спомен с тях и получиха автографи. Пожелаха на децата сбъдване на мечтите им – да станат световноизвестни футболни звезди.

Учениците и ръководителят на отбора са горди от представянето и изживяването във финалните национални ученически игри в град Разград.

Отборът е получил подкрепа и от директора на СУ – град Симитли и от изпълнителния директор на „Септември” Симитли – Пламен Скендерски.