• Клетва положи Радко Петрунов, който застава за трети път начело на кметския пост, съветниците подписаха клетвени листове

  • Избраха за ОбС председател Антон Петров, за когото в изборната урна имаше пуснати 7 бюлетини „за“ и 4 празни

 

Единайсет новоизбрани съветници положиха клетва по време на първото заседание на Общинския съвет в най-малката община в страната – Трекляно. На заседанието клетва положи и кметът Радко Петрунов, който застава за трети път начело на кметския пост в Трекляно. Сесията започна тържествено с пускането на националния химн и бе ръководена от най-възрастния общински съветник – 67-годишния Виден Йорданов.

Зам. областният управител д-р Матей Попниколов и главният секретар на институцията Гергана Михайлова присъстваха на първата сесия на Общинския съвет в Трекляно. Попниколов поздрави новите съветници и кмет, пожелавайки им успешна и ползотворна работа през 4-годишния управленски мандат. „От вас и вашата работа зависи просперитетът на населеното място“, посочи зам. областният управител на Кюстендил. След като се заклеха да спазват Конституцията и законите на Република България, общинските съветници в Трекляно подписаха и клетвени листове. Удостоверения им бяха връчени от председателя на Общинската избирателна комисия Диана Джоглева. По време на първото си заседание, с провеждане на процедура по тайно гласуване, ОбС-Трекляно избра и новия си председател. Това е Антон Петров, за когото в изборната урна имаше пуснати 7 бюлетини „за“ и 4 празни.

Първите заседания на новоизбраните общински съвети в деветте общини от област Кюстендил се свикват от областния управител Виктор Янев.