Tuesday, July 23, 2024
HomeСкоростиНовото Ford Mondeo се появи, но като... кросоувър

Новото Ford Mondeo се появи, но като… кросоувър

Новият кросоувър Ford Mondeo Sport беше представен в Китай. Според изданието Autohome, този стилен автомобил с повишена проходимост ще се предлага на цени, вариращи от 209 800 до 229 800 юана (29 000 до 31 700 долара).

Ford Mondeo Sport не трябва да се разглежда като напълно нов модел. Това е преименувана версия на кросоувъра Ford Evos, който се произвежда в Китай. В други страни тази кола е известна като Taurus.

Решението за преименуване на автомобила е логично, тъй като той е базиран на платформата на новото пето поколение Ford Mondeo (което не се продава в Европа) и има подобен дизайн. Този 4.9-метров автомобил има остър силует със скосен покрив и заострена задна част.

Една от основните характеристики на интериора на Ford Mondeo Sport е дисплеят с пълна широчина на предния панел. Базовото оборудване на автомобила е доста богато: 20-цолови джанти, панорамен покрив, климатроник, адаптивен круиз контрол, електрически заден капак, отопляеми и вентилирани седалки и много други.

Кросоувърът Ford Mondeo Sport ще се предлага с 2.0-литров турбомотор с 238 конски сили или в хибридна версия със същия бензинов двигател и електрически мотор, развиващ 309 конски сили. И двата варианта са оборудвани с 8-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване само на предните колела./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular