На сцената оживяха „Трите прасенца“, “Ревизор” и “Домът на Бернарда Алба”

Симитли за пореден път доказа, че обича театъра. Стотици жители и гости на града застанаха „Очи в очи“ с театъра в инициативата, наречена “Нощ на театрите”. Наслада за очите и сетивата за пореден път подариха актьорите на публиката на Симитли.
Стотици зрители през целия ден не спираха да пълнят залата на читалището и с бурни аплодисменти да засвидетелстват любовта към театъра.

Народно читалище “Св. Климент Охридски – 1922”, Драматичен театър “проф. Енчо Халачев” и Театрална школа ,,Ер малък” направиха Симитли едно от най- предпочитаните места за прекарване на почивния ден – събота.

   

„Трите прасенца“, “Ревизор” и “Домът на Бернарда Алба” бяха поле за уникалните превъплъщения на актьорите пред публиката в нощта на театрите, която беше едно от най-чаканите и посещаваните събития в Симитли. За пореден път градът стана неразделна част от голямото театрално семейство на България.

Театърът винаги ще съществува, винаги ще има жажда и все някой ще бъде в салона, препълнените салони в Симитли го показват, най-малките аплодираха, най-големите също.

 

Залата се оказа малка още в първото представление “Трите прасенца”, което бе посветено за най-малките жители. “Ревизор” развълнува дълбоко публиката.

“Домът на Бернарда Алба” я остави без дъх – уникалната игра на Драматичен театър “проф. Енчо Халачев” спря дъха на хората в залата, които я бяха препълнили, за честта на семейството и ценностите, които не трябва да бъдат погазвани говориха актьорите, които сложиха и края на нощта на театрите в Симитли.