Нужни са 16 000 евро за операция на млада жена от Брезница

Ученици от Буково и Горно Дряново събраха над 6 000 лв. на благотворителни базари

Жители от общините Гоце Делчев и Гърмен са обединени в кауза за набиране на средства за операция на млада жена. Семейството на 27-годишната Сибел Аян от село Брезница има нужда от подкрепа, за да бъдат събрани необходимите за лечението й 16 000 евро.

Хора от Краище, Буково, Брезница, Дебрен, Рибново, Горно Дряново, Лъжница и Рудозем са се включили в акцията, чрез различни благотворителни прояви, съобщават от фейсбук страницата на с.Краище. Ученици от  ОУ “Иван Вазов” в село Буково организираха благотворителен базар пред входа на училището, разделяйки се с любимите си играчки и предмети в подкрепа на Сибел, а техните родители донесоха домашно приготвени ястия. Базарът протече в рамките на 120 минути, в които хората от селото се включиха в инициативата. Децата успяха да съберат 3 160 лева, а ръководството на училището благодари на своите възпитаници и им пожела да останат завинаги пример за добро.

Трогателен жест направиха и учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в гърменското село Горно Дряново. Те организираха благотворителен базар, на който за часове събраха над 3 000 лева. Операцията на Сибел Аян е планувана за четвъртък, а хората от региона са впрегнали усилия да съберат необходимата сума преди заминаването й към клиниката в Турция. Всеки, който желае да помогне, може да се свърже с кмета на гоцеделчевското село Брезница – Иса Сакали.