Областният управител на Монтана публично хвърли оставка, отстранените губернатори скочиха на Герджиков!

 

33-13-03-oblasten-montana„Всички областни управители, които бяхме освободени, искаме да защитим името и честта на институцията. Приемаме акта на Министерския съвет да бъдем освободени от постовете си, но не сме съгласни с мотива, с който това бе направено – че има сигнали за манипулация, които биха довели до нечестно провеждане на изборите.” Това обяви на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ бившият областен управител на Варна Стоян Пасев.

„Съгласен съм с акта на МС. Ние прокарваме политиките, които следва кабинетът на местно ниво. Не сме съгласни с мотивите, които бяха изложени. Можеше в заповедта да няма мотиви, но това щеше да се сметне за политическа чистка”, каза още Пасев и добави, че нито един бивш областен управител не е бил освобождаван с подобен мотив.

„Задачата ни е да изчистим името на институцията”, подчерта той.

Колегата му от Ямбол Димитър Иванов заяви, че никой не се сърди, че е освободен. „Никога досега не е имало упрек или проблем с нашата работа, никога не е имало проблем с провеждането на избори. За нас е недопустимо по този начин областните администрации да бъдат петнени по този начин. Приемаме освобождаването ни с гордо вдигната глава, но не приемаме мотивите и оклеветените областни администрации. След вчера те станаха 21”, посочи той.

Действащият губернатор на Монтана Ивайло Петров бе този, който хвърли бомбата по време на брифинга. Той заяви, че смята още утре да подаде оставка. „Нямам вяра на това правителство и този премиер. Не искам следващата сряда да бъда освободен по недостоен начин. Още утре ще подам оставка. Ще остана на поста си до смяната ми от служебното правителство”, заяви той.

 

Снимка:

Ивайло Петров обяви, че няма вяра на Герджиков