Община Разлог обнови трибуните на Конната база на улица “Стара планина”, които ежегодно посрещат в Разлог хиляди любители на конните спортове и породи животни, отглеждани в България.

“Община Разлог подкрепя организирането на масови спортни и културни мероприятия, част от които са състезанията за тежковозни коне и изложенията, провеждани на Конната база в града. За осигуряване на по-голямо удобство за публиката и частично подобряване на базата, монтирахме 520 нови седалки. За основа използвахме възможно най-малко бетонови конструкции, с цел в бъдеще те да бъдат лесно преместени, а земята – максимално възстановена или пригодена за ново трасе за конен спорт”, коментира от местната управа.

Конната база е общинска собственост, предоставена за ползване на сдружение за коневъдство и конни спортове “ДВАЛ”. Със съдействието на Община Разлог, сдружението и Местен клуб „Българско овчарско куче”- гр. Разлог години наред организират пролетни състезания за тежковозни коне, “Киноложка изложба”, “Изложения за породи животни, отглеждани в България” и “Национален шампионат за тежковозни коне”.

За пореден път, на 15 април 2023 година Конната база ще приветства десетки участници в пролетен “Шампионат на тежковозни коне 2023”, а публиката ще може да проследи на живо състезанието на величествените животни от новите трибуни.