Обрат! 71-годишният мъж от Логодаж починал от задавяне, не от удара с лопата

Нови разкрития след аутопсията на Атанас Котев

Починалият в неделя 71-годишен мъж от благоевградското село Логодаж, не е умрял от удар с лопата, нанесен от жената, с която живее. Издъхнал е от задавяне с храна, стана ясно от аутопсията.

В понеделник от полицията съобщиха, че са получили съобщение от ЦСМП-Благоевград за това, че в къща в с. Логодаж е констатирана смъртта на 71-годишния пенсионер. Тогава пристигналите на място полицейски служители установили, че той е ударен с тъп предмет по главата от 62-годишната жена Цветанка от Благоевград, с която живеел, и тя бе задържана.

Тогава тя признала, че действително го е ударила с лопата по главата при самозащита. След разследване на всички факти и обстоятелства по случая и направената аутопсия стана ясно, че бившият миньор Атанас Котев е починал от задавяне. Действително имал наранявания по носа от удар, но те не са били причина за смъртта. Мъжът бил и със строшени ребра, имал и следи от стари травми, а вътрешните му органи били сериозно увредени от заболявания. Хората в селото казват, че двамата, които не са от селото, се събрали да живеят заедно преди около 2 г.  в къща, чиито собственик починал преди време.

Местните казват, че Атанас и Цветанка често злоупотребявали с алкохола и се карали. Мъжът от близо 2 месеца не бил излизал, заради влошаване на здравословното му състояние и трудно се придвижвал.