Обраха бившия директор на „Вихрен“ (Сандански) Радостин Станев в Софийския съд

Радостин Станев

 

Бившият вратар на ЦСКА Радостин Станев е бил обран посред бял ден и сред много хора. И то не къде да е, а в сградата на… Софийския районен съд. Настоящият треньор на вратарите в „Славия“ е останал без мобилния си телефон, докато попълвал на гишето молба.

“Бях в съда и попълвах молба за свидетелство за съдимост. С мен беше Борислав Георгиев – Бобъра. Имаше много хора. Наредих се на опашката и започнах да си попълвам молбата. Телефонът беше до мен. Когато приключих с попълването, с ужас установих, че апарата го няма. Двамата с Бобъра се развикахме. Беше повече от ясно, че кражбата е извършена от някой около мен. От някой на опашката”, разказа Станев пред БЛИЦ.

“Отидох на секундата при охраната. Поисках да затворят веднага вратите и да не пускат никого да излиза. Както и да проверят камерите, защото вътре е пълно с камери. Дойде шефът на охраната. И знаете ли какво ми каза: “Не можем да пуснем записите в момента. Нямаме право да го направим веднага”.

Представяте ли си какъв отговор? Не разбрах защо нямат право… Просто не получих адекватно обяснение.

Не разбрах и защо веднага не затвориха вратите. Докато се туткаха, крадецът явно беше избягал. Бобъра набра телефона ми, който беше включен, с надеждата да го чуем как звъни. Но не се чуваше нищо. Явно крадецът се е измъкнал на секундата. Затова не мога да обвинявам охраната, но кажете ми защо не включиха камерите. Та там има страшно много камери! Едната е разположена точно над мястото, където бях аз.

Чудя се и се мая как е възможно да се случи подобно нещо в институция като Софийския районен съд. В нова сграда, открита преди няколко месеца, в която е пълно с хора, с камери и която се намира на пъпа на София – до Петте кьошета”, добави Радо Станев. Той до миналата година бе изпълнителен директор на „Вихрен“ (Сандански), бе и треньор на вратарите на отбора от курортния град.