Община Бобов дол осигурява транспорта на ученици от Дупница, които учат в миньорския град. Общинският съвет гласува да бъдат отпуснати 5 920 лева, за да може 14 ученици в СУ „Христо Ботев”/ известно като гимназията/ да пътуват безплатно до Бобов дол. Сумата е за транспорта на учениците за цялата учебна година. Учениците са от социално слаби семейства и нямат финансова възможност да ползват обществен транспорт, посочва се в докладната записка. Общинските съветници разрешиха и съществуването на 9 маломерни паралелки в СУ „Христо Ботев”. Под минималния брой ще са учениците в І, ІІІ, ІV, V, VІ, VІІ, Х, ХІ и ХІІ клас. С друго решение на местния парламент бе актуализиран списъкът на средищните детски градини и училища в общината за учебната 2022/2023година.
Съветниците одобриха предложението в парка на Бобов дол да се създаде алея на паметта, 5 книги, свързани с историята на Бобов дол, да се преиздадат в един том, а авторът им Димитър Кръстев Тонев да бъде обявен за почетен гражданини. Не бе прието предложението общината да създаде исторически музей в града.

Юлияна КОЛЧАКОВА

1 коментар

  1. Не е ли обратното.Община Бобов Дол осигури средства на ученици от Бобов Дол да пътуват и учат в Гимназия “Христо Ботев ” Дупница и да си ги прибира обратно безплатно в Бобов Дол.

Comments are closed.