Община Разлог с отличие по повод Световния ден на туризма

Община Разлог получи Грамота за “Прилагане на добри практики и устойчив растеж на туризма в общините” по повод Световния ден на Туризма – годишно отличие на Дестинация България.

Община Разлог зае достойно място в годишните номинации, подкрепени от Министерство на туризма, нареждайки се сред отличени общини, мениджъри, обекти и услуги с добри практики, допринесли за развитието и утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация.

По повод Световния ден на туризма, Община Разлог се включи и в двуезичния брой на Дестинация България, с цел популяризиране на общината като предпочитано място за приключения и релакс.

За обмяна на опит и прилагане на добри практики за развитие както в туристическата сфера, така и в други области, Община Разлог се присъедини и към партньорската мрежа на институциите на ЕС – “Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление”.

Като част от мрежата, Община Разлог влезе в ролята на “посланик” по отношение на град Разлог и малките населени места, с ясно виждане за участие в дебати с членове на избирателния си район и/или в местните медии, посветени на инициативи и мерките, осъществявани от ЕС.

Община Разлог и останалите партньорите по проекта “Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление” подобряват комуникацията по въпросите на ЕС чрез безпрецедентен съюз между европейските структури и структурите на местното самоуправление.

Водена от общата цел за подкрепа създаването на една наистина европейска обществена сфера, институцията насочва частично своите виждания за прилагане на добрите практики за развитие и популяризиране на културното и историческо наследство, природните богатства, предпочитани места за отдих и релакс, както и други ключови сфери за подобряване средата на живот и туризъм.