Monday, July 15, 2024
HomeОживлениеОбщина Рила подготвя традиционния събор „Св. Дух“

Община Рила подготвя традиционния събор „Св. Дух“

Димана Боянова и ансамбъл от Делчево ще веселят публиката

Традиционния събор „Св. Дух“подготвя Общината в град Рила. Тържествата ще бъдат два дни – на 22 и 23 юни (събота и неделя).

Стартът в събота ще бъде даден с турнир по футбол на малки врати, който ще се реализира по националната програма „Заедно в изкуството и спорта“ на Основно училище „АверкийПопстоянов“ и се провежда под патронажа на кмета на общината Георги Кабзималски. Мачът е от 10, 00 часа. Вечерта (в 19, 00 часа) започва празничен концерт с участието на възпитаници на Общинската детска градина „Д-р Тодора Миладинова“,  Основното училище „АверкийПопстоянов“ и самодейни състави към НЧ „Христо Ботев – 1898“. Гост-изпълнители ще бъдат музикалната формация „Престо“ и солистката на благоевградския ансамбъл „Пирин“ Димана Боянова.

В неделя ще имаПразник на художествената самодейност „Рила пее и танцува“. Той се организира съвместно с читалището, пред чиято сграда ще саизявите. Ще участва Младежки фолклорен ансамбъл от град Делчево. Част от програмата е „Най-дългото хоро“, което ще бъде в центъра на града. Празникът на художествената самодейност започва в 10, 30 часа.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular