Tuesday, July 23, 2024
HomeРегионСамоковОбщина Самоков ще строи физкултурен салон в ОУ „Петър Берон“, инвестира  над...

Община Самоков ще строи физкултурен салон в ОУ „Петър Берон“, инвестира  над 2, 7 млн. лв.

В самоковското училище „Петър Берон“ ще бъде изграден физкултурен салон. Общината в планинския град търси изпълнител на предстоящите дейности, във връзка с което е обявена обществена поръчка. Предвижда се изграждане на пристройка към сградата на училището. Частта от пристройката, в която  ще бъде физкултурният салон, ще е на един етаж. Другата част ще е на 3 етажа, с два входа и там ще се разположат съблекални, склад за помощни материали, преддверия, тоалетни за допълнителните посетители, тоалетна и съблекалня за инвалиди, асансьор за инвалиди, осигуряващ достъпната среща в сградата на училището, защото липсва съществуващ, стая за учител/треньор и помещение за отоплителен уред.

Проектът предвижда на всеки етаж да има и по една тоалетна за инвалиди, за да може училището да отговаря на съвременните изисквания.Покривното покритие над залата на физкултурния салон ще е с термопанели. Стените са решени с окачена фасада, също с термопанели. Мазилка

ще има само на южната фасада на физкултурния салон, която граничи и се допира до новопроектираната триетажна сграда. Проектирани са акценти в различен цвят, пресичащи обема на физкултурния салон, които целят да наподобят елементи от детска игра и да придадат усещане за забавление и жизнерадостност. Основните цветове, в които са решени фасадите на физкултурния салон са бяло и зелено/ това е цветът и на училището / оформен е цокъл от лепен камък. Сградата ще бъде изцяло топлоизолирана.

Физкултурният салон е решен в два обема – основният еднопространствен обем представлява игрището за различните спортове/футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса и други, необходимото отстояние около него и места за публика- в случай, че се организират спортни мероприятия в училището. Този основен обем разполага с главен вход/ изход, централно разположен на западната фасада, посочено е в документацията. Височината на физкултурния салон в най-ниската част е 8 м, а таванътще еокачен, решен в различни цветове, повтарящи екстериора на сградата. Предвижда се монтиране на декоративна профилирана и щампована мрежа, която има декоративен ефект и същевременно би възпрепятствала взлом. Тя ще се монтира на допълнителна метална конструкция. Във физкултурния салон са предвидени 188 места за зрители /в случай, че се организира празник в училището или се организира спортно мероприятие/, 4 от които са за инвалиди.

Застроената площ на първия етаж ще е 943,60 кв. м, на втория – 73,50 кв. м, на  третия –  73,50 кв. м, а на физкултурния салон – 943,60 кв. м. Разгънатата застроена площ на физкултурния салон ще е  1090,60 кв. м.

В имота са предвидени 24 открити паркоместа, като 4 от които за хора с увреждания.

Поръчката е с прогнозна стойност  2 775 120,17  лв.(без ДДС). Кандидатите да извършат строителството могат да подават оферти или заявления за участие до16 юли.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular