Община Сапарева баня с отличие за балнео- и СПА туризъм от Министерството на туризма

 

18-07-02-img_0021
Кметът Калин Гелев и бившата министърка на туризма Николина Ангелкова

Община Сапарева баня бе отличена в Годишните награди на Министерството на туризма в категорията “Община на 2016 г. за балнео- и СПА туризъм”, съобщиха от общинския пресцентър. Курортната община бе номинирана в цели три категории, като освен в “Балнео и СПА”, получи номинации в “Планински туризъм” и “Туристическа дестинация”. В челните места на “Балнео и СПА туризъм” се нареждат Велинград и Поморие, а Сапарева баня зае трето място.

“Благодаря на всички, които подкрепиха Сапарева баня и гласуваха за нея в годишните награди в сектор „Туризъм”. Признателни сме и на Министерството на туризма за оценката и номинациите, които получихме за развитието и утвърждаването ни като туристическа дестинация. Ние сме сравнително малка община и 3-тото място за нас е наистина престижно”, заяви кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

Това са първите годишни награди, които организира Министерството на туризма. Целта е да бъдат откроени и поощрени всички участници в туристическия сектор, които полагат усилия за неговото устойчиво развитие.