Овчарчани посрещнаха Гергьовден с песните на Иван Начов и отец Димитър от Сапарева баня, баби и лели аплодираха танцьорите на Денислава Йотова и Кирил Амбарков

Иван Начов и отец Димитър

Солистките на ансамбъл „Горнополска песен” Райка Бельовска, Ива Кацарева, Сияна Кацарска, Кристияна Йорданова и Емануела Стойкова пяха за публиката

Стотици жители на Овчарци и техни гости от цялата страна празнуваха заедно Гергьовден. Излелият се дъжд не попречи на хората да се веселят с песни и хора в центъра на планинското село. В пиковия момент около 16 часа на мегдана в подножието на Рила планина имаше не по-малко от 300 души.

Приковаха ги изпълненията на оркестър “Гейзера” от Сапарева баня, с ръководител Иван Начов, солистките на местния ансамбъл „Горнополска песен” Райка Бельовска, Ива Кацарева, Сияна Кацарска, Кристияна Йорданова и Емануела Стойкова и отец Димитър Недялков, който поздрави овчарченци с песента “Пуста младост, мамо”. Изявиха се и танцовите състави (детски и възрастни) от Овчарци, ръководен от Денислава Йотова, и Ресилово, с ръководител Кирил Амбарков. Танцьорите получиха заслужените аплодисменти на публиката.

„Всички баби, майки, татковци, лели и други искаха да видят изпълненията на децата. Никой не може да каже от кога се провежда гергьовденският събор в Овчарци, но това е едно от най-големите събития в селото. В черквата се прави голяма служба, присъстват много колеги на нашия свещеник – отец Ивайло. Хора, които са свързани с Овчарци, си идват за празника или гостуват на свои близки”, отбеляза секретарят на читалището Радка Лазарова.