Огромно задръстване от автомобили се е образувало на автомагистрала “Е-79 от Симитли до Сандански и в посока столицата. Движението е изключително затруднено в района на тунела и Кресна.

Катастрофа на Е-79 край Кресна затрудни движението към 11.50 ч. преди тунела на Железница, един човек загина. Трафикът към София в неделния ден на голямото завръщане става все по-интензивен. “Разстоянието от Симитли до Петрич го взехме за 3 часа, просто е страшно, колони има и в двете посоки.” – предадоха Ани и Пепи Емануилови от Петрич ВЯРА и изпратиха кадри.

При Симитли се образуват леки тапи, но се разсейват веднага, тъй като превозните средства от двата гранични пункта с Гърция идват на вълни.

През почивни дни, особено в следобедните часове, се очаква засилване на трафика по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове, съобщиха от МВР.

Както ВЯРА писа, катастрофа в Кресненското дефиле взе поредна жертва. Към 11 ч. лек автомобил се е ударил челно в цистерна, превозваща газ. Тежкият инцидент стана на 1 км преди гр. Кресна на изхода на дефилето. Лек автомобил „Фолксфаген“ с благоевградска регистрация на плавна дясна крива навлиза в насрещното и се блъска челно с цистерна „Мирцедес“.

Според водача й автомобилът е излязъл насреща му и се е забил в него. Водачът на автомобила е загинал на място. Колата е размазана, тялото на загиналия в 12 ч. още не беше извадено от пожарникарите. Наложи се да махнат целия покрив и колоните на автомобила.

ГП Е-79 е затворен в двете посоки от часа на тежкия инцидент. Няма обходен маршрут. Трафикът днес е ужасен опашката откъм Симитли е над 6 км. – достига до Кривия тунел.

Огледът на следствена група започна към 12:15 ч. На мястото на катастрофата има разлети масло и антифриз от двете превозни средства. снимка: Видео: /https://www.facebook.com/daneto.mandeva/videos/2062658487308014/