„Олимпиада на здравословното хранене“ се проведе в Сандански

С много емоции, детски усмивки, игри, песни и танци бе отбелязано първото издание на “Олимпиада на здравословното хранене”, организирана от ДГ  „Дора Габе“ с подкрепата на община Сандански.

Малчуганите от всички детски градини на общината се включиха с голям ентусиазъм в атрактивните игри, заедно със своите родители, които с усмивка се състезаваха до своите деца.

Състезателите проявиха изключителна креативност при приготвянето на здравословни ястия и показаха истински състезателен дух, влагайки много енергия и позитивно настроение във всяка игра.

В края на олимпиадата на здравето, която се превърна в истински празник, отборите бяха наградени от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов и журито, което оценяваше представянето на всеки отбор.

Специални гости на празничното събитие, посветено на здравословното хранене, бяха партньори на ДГ “Дора Габе” от Турция по проект “Храни се здравословно=Живей здравословно”!

“Олимпиада на здравето” е първото от предстоящите събития, които организират съвместно детските градини в община Сандански.