Онкоболницата в Благоевград купува нова апаратура

Превръщат бивша печатна база на ЮЗУ в СТЕМ центрове

47 са общо точките, които са включени в предварителния дневен ред на редовното заседание на Общински съвет Благоевград в петък. Председателят Радослав Тасков съобщи, че в деловодството на Общинския съвет са постъпили 5 извънредни предложения от кмета на общината Илко Стоянов. Три от извънредните точки касаят болница „Свети Мина“.

Първото предложение е даване на съгласие на управителя на болницата за изваждане от експлоатация на медицински апарат за кобалтово лечение ТЕРАБАЛТ 80. На негово място ще бъде инсталиран линеен ускорител. Второто извънредно предложение касае даване на съгласие за продажба на автомобил за бърза медицинска помощ. Третото предложение е свързано с искане на разрешение за закупуването на медицинска апаратура за нуждите на онкоболницата. Извънредна точка е искането от кмета Илко Стоянов за даване на съгласие за удължаване на срока за издължаване на остатъка от главницата по безлихвен заем с общ размер 807 хил. лв.

Бившата печатна база на ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград да бъде предоставена за безвъзмездно управление от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ и ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ за изграждане на СТЕМ центрове. Това е друга точка в дневния ред редовното заседание на общинските съветници в местния парламент.