Опитаха да прегазят мъж с багер в Бобов дол

Владимир Добринов

Опитаха да прегазят бизнесмен с багер в Бобов дол. Мъжът е в болница след побой от конкурент.

“Решихме да дадем гласност на случая, защото това е пореден опит за убийство в община Бобов дол. Лицето Даниел Божанов, представител на външнотърговска фирма се опита собственоръчно с багера си да прегази и убие брат ми Румен Добринов“, разказа пред bTV брат му Владимир Добринов.

По думите му Даниел Божанов наел двама биячи. Единият от тях взел телефона на брат му и започнал да го бие. Другият също го налагал с шутове и пестници.

„Брат ми обаче успял да избута единият на една страна, другия на другата. След това един от биячите взел нож да го намушка, но брат ми взел някакъв предмет и успял да ги отблъсне“, разказа братът на пострадалия.

Мъжът е настанен в болница. Той е с комоцио и наранявания в тялото. „Брат ми е болница с комоцио, с наранявания и съмнения за счупен прешлен“, сподели още Владимир Добринов.

По думите му конфликтът не е от вчера, а дамата се съдели за огромна сума пари. Божанов дължал много пари и срещу него били подавани множество сигнали за тормоз, кражба на трактор.

“Двамата се съдят за огромна сума пари, които ни дължи. Тракторът на брат ми беше откраднат. Един ден преди делото се случва – това е нагло престъпление. Има и обвинение за фалшифициране на европейски средства”, разказа още братът на пострадалия.

“Мен също ме е пресрещал с джипа си и искаше да ми купи бизнеса. Заплаши, че ще ме фалира”, каза още той.

Пред bTV Божанов сподели коренно различна версия за случилото се. Според него той и негов служител били нападнати от Румен Добринов. Имали добри отношения дълги години, след което започнала конфликт с много жалби. Семейството на Божанов също било тормозено.