Отборът на „Марек 1915“ влезе в елитната юношеска група до 19 години

 

Отборът на „Марек 1915“  вече е част от елитната юношеска група до 19-години. Днес в централата на БФС бе изтеглен жребия за баражите, като дупничани имаха късмет и директно бяха изпратени в елита. Вторият тим, който ще се включи в групата, ще стане ясен след изиграване на баража между „Черноморец“ (Бургас) и „Изгрев“ (Царево). Срещата е на 16-и този месец в Пловдив. Представител на „Марек 1915“ днес бе вицепрезидентът на клуба Васил Василев, който донесе и късмета за юношите.

„Това е нещо много добро за футбола в Дупница. Изпълнихме набелязаните цели. Вече имаме два отбора в елита”, коментира старши треньорът на тима Цветан Видински. „Радвам се, че Васил Василев отиде, защото досега аз винаги присъствах на такива жребии и винаги теглех най-силните съперници”, допълни Видински.

Припомняме, че преди седмица „Марек 1915“ получи официална покана, юношите на клуба до 19-години да участват от следващия сезон 2017/2018 в първенството на елитната група U-19. Отборът, воден от Цветан Видински, завърши втори в група „Запад”. От миналата година в елитните групи играят и юношите до 17 години, които под ръководството на Анжело Кючуков успяха да запазят мястото си и за следващия сезон. В тази група за нови две места ще спорят „Етър“ (ВТ) –„Сокол“ (Марково) и „Дунав“ (Русе) – „Миньор“ (Пк).