Отиде си Христина Секулова от Дупница

Почина Христина Секулова от Дупница. Над 300 –килограмовото момиче загуби битката с килограмите и тежките хронични заболявания. Голямата мечта на Хриси бе да бъде певица, а последната й цел бе с помощта на дарители да отиде на лечение в съседна Турция.

Съдбата на семейство Секулови разтърси стотици хора от цялата страна. На помощ им се притекоха от Община Дупница, които осигуриха общинско жилище на фамилията. Ремонтът бе поет изцяло със средства и работа от доброволците на Лео Кадели. Заради разрив във взаимоотношенията с бащата Христо организацията на Лео Кадели оттегли подкрепата си. Сред желаещите да помогнат на Хриси в борбата с килограмите бе и фолк певецът Росен Янчев, който също страдаше от наднормено тегло и претърпя операция за корекция на тялото. Наскоро Хриси и нейните родители изплакаха окаяната си съдба в предаването „Ничия земя” . След излъчването му се появи информация, че дарител ще поеме разходите по транспорт и лечение на младото момиче в Турция. Консилиум от специалисти трябваше да прецени възможно ли е и по какъв начин да бъде помогнато на младата жена. За съжаление обаче Хриси изгуби битката със заболяванията.

Рано сутринта в сряда, кварталът, в който семейството живее през последната година, изтръпна от трагичната вест. Един млад човешки живот си отиде без да може да се радва на живота около него. Килограмите бяха превърнали момичето в затворник, който наблюдаваше сезоните само през прозореца. Преместването й в новия им дом се осъществи с помощта на екипи на Пожарната и доброволци. От тогава Хриси не е излизала навън. На легло е прикована и майката на Христина, която е с тежка диагноза на крайниците и също с множество хронични заболявания. Жената ползва услугите на социален асистент, докато мъжът й е на работа.

Трагичната орисия на семейството от Дупница трогна мнозина и предизвика истинско съчувствие в десетки хора. Хриси не можа да сбъдне мечтите си тук… Светъл да е пътят й към небесата!