Площадка за обучение по безопасност на движението бе открита днес във филиала „Здравец“  на ДГ „Слънце“ в Кюстендил. Празнична програма бяха подготвили учителките и децата, гости бяха представители на РУО – Кюстендил, на Обществения съвет и Настоятелството към детската градина, нанчалникът на сектор“Пътна полиция“ в ОДМВР Р. Боюклийски.

Изградената детска площадка е съоръжение с улици, кръстовища, пътни знаци, светофари, пешеходни пътеки. Чрез игра, децата ще усвояват правилата за безопасност.

Обучението е общо дело на учителките от детското заведение и полицаи от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Кюстендил, подчерта директорката на детското заведение Маргарита Цекина. Тя уточни, че площадката е изградена със средства от Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ – модул „Площадки за обучение по безопаснот на движението по пътищата“. Началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Радослав Боюклийски поздрави децата и педагозите, пожела  им успех и подчерта, „че за всички нас – учителите, родителите, обществото, една от най-сериозните ни грижи е безопасността на децата.