Районен съд – Сандански даде ход на делото за домашно насилие срещу Георги Трайков, заведено от жена му Кристина Дунчева, родители на убитите две деца в Сандански. Делото обаче бе отложено за 12 януари, съобщи изпълняващият функциите председател на Районния съд Росица Калугерова.

„На делото се явиха само адвокатите, не се явиха самите страни. Съдът събра писмени и гласни доказателства, но отложи делото за събиране на допълнителни доказателства – разпит на полицейските служители, които са посетили адреса на процесната дата“, уточни Росица Калугерова.

Припомняме, че на 4 декември делото също бе отложено. Тогава майката заяви, че няма спомен за убийството. На 21 ноември съдът остави в ареста майката, умъртвила непълнолетните си деца по особено жесток начин в апартамент в Сандански, след като ден по-рано Окръжната прокуратура в Благоевград й повдигна обвинение. Малко преди това стана ясно, че тя е направила самопризнания за случилото се. По думите на кмета на Сандански семейството е имало сериозни социални проблеми. От Държавната агенция за закрила на детето обаче отрекоха при тях да са постъпвали сигнали нито от бащата, нито от майката на двете убити деца.