Отмениха глобите на 3-ма дупничани заради участието им на протеста през ноември

На протеста през месец ноември се събраха стотици. дупничани
  • Съдът ги определи като незаконосъобразни

Решението от делото на Николай Панев ще стане ясно в 1-месечен срок

Глобите, наложени от полицията на трима от дупничаните, участвали в протестите през месец ноември против високите цени на горивата, са отменени от съдия Ели Скоклева. Санкцията на всеки беше в размер на 500 лева, но съдът ги определи като незаконосъобразни. Четиримата дупничани обжалваха наказателните постановления, които им бяха издадени от началника РУ-Дупница Борислав Динев.

Николай Панев

Съдът започна с разглеждането на обжалваните актове поотделно още през януари, когато бяха разпитани служители на реда и свидетели. От полицията тогава обявиха, че съставените актове са заради неизпълнение на полицейско разпореждане, с което всеки гражданин е длъжен да се съобрази и да спазва.
„На 11.11.2018 г. множество граждани провеждали протест на главен път Е-79 в района на пътен възел „Байкал“ – гр. Дупница. Протестните действия се изразили в спиране на пътното движение, като гражданите застанали на пътните платна и в двете посоки. На място дошъл началникът на РУ – гр. Дупница, който разпоредил на множеството да…

Подробности в печатното издание