Методи Чимев
  • Кметът Чимев: В общината има нужда от тази услуга, ще настаним 15 души

 

Оперативна програма „Регионално развитие” одобри проекта на община Дупница за изграждане Център за грижа на лица с психически разстройства, съобщиха от пресцентъра на кметството. Сумата за изграждането е в размер на 570 хиляди лева с ДДС.

“Новото здравно заведение се планира да бъде реализирано на територията на бившата Транспортна болница. Финансирането е изцяло безвъзмездно. Ще проведa разговори с прокуристката на общинската болница г-жа Мария Жайгарова, за да обсъдим последващите ни вече работни и конкретни действия. Капацитетът ще бъде за 15 човека, като досега такава услуга на територията на общината не е предлагана. По Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” ще бъдат назначени над 10 специалисти и персонал, като именно програмата обезпечава финансирането за самата услуга. Имаме сериозна нужда от такъв център, който да обхване именно тази група от наши съграждани, още повече че грижата за тях ще бъде безплатна”, коментира кметът Методи Чимев.
От община Дупница вече подготвят документите, необходими за последващото сключване на договор, преди да бъде обявена обществена поръчка по избор на изпълнител за изграждане на центъра.