Отстранена е аварията, заради която Дупница и село Грамаде близо 4 денонощия останаха без вода. Работата по отстраняването на огромната авария е приключила към 18,15 часа в понеделник.

По тази тръба не е пусната вода, тъй като е необходимо технологично време за стягане на положените 30 кубика бетон на водопровода, по който от водохващане „Бистрица” и деривация „Джерман” се захранват Дупница и селата Грамаде, Джерман и Яхиново. За момента е създаден режим на водоподаване за жк „Бистрица”, комплекс „Елица” и останалите квартали, както и за Грамаде, в които нямаше вода.

Илия Илиев

Очаква се във вторник, след като се установи дали излетият бетон е стегнал, водата постепенно да започне да се пуска във водопровода и водоподаването да се нормализира, каза управителят на ВиК Илия Илиев.

7 КОМЕНТАРИ

  1. Най малко можеше да се създаде кризисен режим за всички квартали. Но уви голяма компетентност и безотговорно поведение.

  2. Мийте си ръцете! Спазвайте дистанция и не задавайте неудобни въпроси. Нека господин меринджея Илиев, който е приячелче на кмета и братовчед на зам. кмета да си върши все така компетентно работата. Пожелавам му вечен мандат като директор на ВИК Дупница, а на дупничани все така да им спира водата.

  3. Как са отстранили аварията, като и днес 20.10.2020 все още не е капнала и капка вода?
    Това е направо бедствено положение в условията на пандемия от Коронавирус.
    Вместо да се решава проблема, те си празнуваха вчера.
    Да се маха директора на ВиК, оставка на кмета и да си вземе и свитата.

Comments are closed.