Архимандрит Исаак: Нека Бог направлява все така вашите пътеки, да ви дава мъдрост и сили в служението за полза на Църквата и Родината ни

По традиция започнахме кампанията с молебен и водосвет за здраве, успехи благословение в обновения старинен храм „Успение на Пресвета Богородица“ в Кюстендил. Като Кюстендилец съм радостен, че не допуснахме тази вековна светиня да се срине и успяхме да осигурим средствата за нейната реставрация. Така и следващите поколения ще могат да търсят духовна опора и благословение в този храм. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ – СДС Христо Терзийски при официалния старт на кампанията, който днес бе даден в Кюстендил.

По традиция кампанията на ГЕРБ – СДС започна с водосвет за здраве и успех, отслужен от Архиерейския наместник архимандрит Исаак и свещеници от Кюстендилска духовна околия. На Богослужението присъстваха всички кандидати от листата: Даниел Александров, Михаела Крумова, Радослава Чеканска, Десислава Александрова, Мишел Виячева, Елка Лукарска – Ангелова и Миглена Георгиева.
Откриването уважиха и съветниците Петя Христова и Георги Наумов.

Христо Терзийски коментира още: “Иска ми се и другите кандидати, които от днес ще се опитват да убедят съгражданите си да им дадат своята подкрепа, да мислят повече и за следващите поколения, а не само за себе си. Днес България е в трудна ситуация. Върна се назад в развитието си. Влоши се икономическата среда, инфлацията обезцени доходите на хората, хаосът настъпва във все повече сфери от живота ни. Това не се бе случвало от 25 години – от „Виденовото време“. И обяснимо тревожи българските граждани. Това наложи и провеждането на тези нови избори. Но и от най-тежкото положение има изход. Стига да се подхожда към проблемите с отговорност, решителност и компетентност. И с повече смирение, а не високомерие. Да помниш, че хората са тези, които са ти гласували доверието си – не за да експериментираш със живота им, а да решаваш проблемите им, да създаваш по-добри условия, да реализират плановете и идеите си. Днес се помолихме след 2 октомври това отново да
започне да се случва.”

Към кандидатите за народни представители архимандрит Исаак се обърна с думите: “Преди две седмици всички бяхме събрани тук, под купола на този храм, в деня на Успението на Божията майка, за да вземем участие в радостта на светото православие по повод празника и обновлението на храма, в който се намираме. Миналата година по това време храмът беше в окаяно състояние. Тази година, по Божията милост, го виждаме в един друг обновен вид. Това се случи благодарение преди всичко на Божия благ промисъл, а след това и на всички, които се потрудиха да се осъществи ремонтът по укрепването му. За всички е известно, че средствата за отремонтирането на храма бяха отпуснати от правителството на г-н Бойко Борисов. Като част от това правителство бе и г-н Христо Терзийски, който, освен министър на вътрешните работи, оглавяваше и Комисията по бедствия и аварии. Тогава г-н Терзийски направи всичко възможно, за да бъдат отпуснати тези средства. Това, разбира се, не са единични усилия, това е резултат на работа в екип.”

Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия заяви още: “Много хора са изпълнявали държавнически длъжности, но не всички са били благосклонни към Църквата – вярващия православен български народ, не всички са обръщали внимание на това в какво състояние са българските светини – храмове и манастири. И не всички са милеели, както правителството на г-н Бойко Борисов и партия ГЕРБ, която той оглавява.”

На кандидатите от ГЕРБ – СДС в тази кампания той пожела: “Нека Бог направлява все така вашите пътеки, да ви дава мъдрост и сили в служението за полза на Църквата и Родината ни. На добър час и нека Бог да ви благославя!”

Купуването и продаването на гласове са престъпления!