Monday, July 15, 2024
HomeСпортОфициално: еfbet Лига има нов формат

Официално: еfbet Лига има нов формат

Секретарят на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз Неделчо Михайлов говори на пресконференцията след заседанието на Изпълнителния комитет. Той разкри какви ще са промените в българския футбол и обяви промяна във формата за Суперкупата, предаде Gong.

“Форматът на първенството беше консултиран с клубовете и доста от нещата, които са предвидени като промени, са съгласувани с тях. Редовният сезон остава същият, а в плейофната фаза вече ще има първа четворка, втора четворка от пето до осмо място и осмица от 9-о до 16-о място”, започна той.

Снимки: Startphoto

“В първата четворка се определя шампионът и отборите, които ще се класират за евротурнирите. В следващата четворка завършилият на пета позиция играе бараж с последно класиралия се в първата четворка. Отборите от 9-о до 16-о място излъчват тимовете, които ще изпадат. В този формат тази година 13-и и 14-и отбор играят плейоф за оцеляване със завършилите съответно на второ и трето място във Втора лига”, добави”, добави Михайлов.

“Това, което можем да отбележим е, че през следващия сезон, ако някой стане шампион и спечели Купата на България, в двубой за Суперкупата на България ще се изправи срещу втория в класирането на първенството”, коментира той.

“Приет е и календарът на първенството, той е съобразен и с този на Уефа И ФИФА. Кампанията започва на 19-и юли и есенният дял завършва на 16-и декември. Пролетният полусезон по желание на клубовете – Първа лига започва от 7-и февруари, а Втора лига на 14-и февруари. И двете дивизии завършват на 26-и май през 2025-а година, като баражите ще са до края на месеца. Летният трансферен прозорец стартира на 26-и юни до 2-и септември 2024-а година, а зимният трансферен прозорец започва на 13-и януари и приключва на 24-и февруари 2025-а година”, завърши Недечо Михайлов.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular