Две са основните версии за трагедията с началника на КАТ-Казанлък – самоубийство и склоняване към самоубийство. Това заявиха от прокуратурата в града пред NOVA. След повече от 48 часа тялото на Тодор Николов беше намерено близо до язовир „Копринка”.

От прокуратурата отричат версия за убийство на този етап. Основната версия е за настъпило самоубийство, тъй като при извършения оглед на местопроизшествието е намерен личният автомобил на Тодор Николов, а той самият – заключен вътре в купето.

„На местопроизшествието е намерен личният му автомобил, в който Николов бил заключен. В ръката си е държал служебното си оръжие. На 30-40 метра от колата е открита парична сума, разделена на няколко малки пачки, малко количество боеприпаси, тефтерче и револвер в кожен кобур”, каза разследващият прокурор Таня Димитрова.

Според нея откритите вещи биха могли да са индикации за някакви корупционни практики. Дали е имало такива, кой е бил замесен в тях и какво е пишело в тефтерчето, тепърва ще става ясно.

Снимка: БГНЕС

През днешния ден се наложи да бъде направен втори оглед на мястото на местопроизшествието. Причината – че не са открити два от трите телефона, с които е разполагал Тодор Николов. Открито е обаче тефтерче на Николов, данните от които тепърва ще бъдат разчитани. Заради намерените пари около колата на Николов върви разследване и за евентуална корупционна практика. „Наличието на такива вещи по вид е някаква индикация за евентуални корупционни практики, свързани с Пътна полиция и с началника Тодор Николов, така че за тези хипотези тепърва ще се събират доказателства и ще се установява какво точно се е случило”, каза районният прокурор Таня Димитрова.

Хората в родния на Николов Бузовград го определят като добър човек. И не приемат версията на разследващите, че се е самоубил.

„Той е един изключително добродушен човек по характер, никога не е подминал никого. На който е могъл, винаги е помагал. И в същото време беше голям професионалист в своята работа”, каза кметът на Бузовград Михаил Янушев.