Thursday, July 18, 2024
HomeНовиниБългарияПавлова, Петкова и Василева на извънреден брифинг: Обезвредихме редица бомба, заложени от...

Павлова, Петкова и Василева на извънреден брифинг: Обезвредихме редица бомба, заложени от БСП!

 

15-12-03-petkova
Говорят лъжи и се заиграват със страховете на хората, заяви енергийният министър в оставка Теменужка Петкова

“Има 7 области, които не могат да кандидатстват по някои европроекти. Когато погледнем кои са въпросните области, прави ни рязко впечатление, че става дума за общински съвети, водени от БСП, които нарочно саботират реформата. Всъщност саботират само себе си и своите граждани, защото не могат да се възползват от безвъзмездното европейско финансиране”, заяви Лиляна Павлова по повод фактите, изнесени от БСП на пресконференция.

Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова обяви, че от БСП говорят лъжи и се заиграват със страховете на хората.

“На първо място – абсолютна лъжа е, че правителството на ГЕРБ залага бомба в енергетиката. Искам да заявя на колегите, че ГЕРБ са играли роля на сапьори и са обезвреждали бомби в енергетиката. На първо място обезвредихме бомбата “Белене”, заложена от БСП, която не благоволиха да платят. Бомбата не избухна така, както някои искаха да се случи, защото намерихме диалог с нашите руски партньори. Успяхме да спестим 90 млн. лева от лихви.”, каза Петкова. Тя за пореден път отрече, че има опасност от режим на тока.

“Ставаме за смях – налага се Европейската комисия за трети път да опровергава твърдения на БСП.”, от своя страна заяви Ивелина Василева, която също нарече твърденията на БСП “лъжа”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular