Кметът на община Кюстендил Петър Паунов отново показа пред медии документи, получени в отговор на опитите за депониране отпадъците на Кюстендил. Документите са в отговор на твърдения на бившия министър на екологията Борислав Сандов.
През 2017 година Сдружение „Рила Еко“ е алармирало МОСВ за проблема с битовите отпадъци, става ясно от документите. Регионалното сдружение е поискало обща среща, на която да се дискутира възможността за решаване на проблема със сключване на договори за транспортиране на отпадъците.
„Подписите са на всички кметове от областта и заявяваме, че до този момент няма ясно решение на проблема с депониране на отпадъците”, каза Паунов.
Кметът представи и два отговора от страна на Община Костинброд, където е трябвало да се кара боклукът на Кюстендил. С решение на ОбС – Костинброд не е дадено съгласие за депониране на отпадъците. Второто писмо съдържа протокол от събранието на регионалното сдружение в Костинброд. На събранието също е гласувано „Против“ приемането на отпадъците от Кюстендил.
Кметът допълни, че е простил на бившия министър на околната среда и водите за отправените неистини и нападки.
„Аз съм простил на този човек, надявам се истината да излезе, за да престанат спекулациите и оттук нататък друг човек, който се опитва да се занимава с обществена дейност, да не се опитва да оскърбява дългогодишните усилия на Кюстендил и кюстендилци”, категоричен е Петър Паунов.
Припомняме, че кметът отправи в петък миналата седмица ултиматум към бившия вече министър, във връзка с изразено от него становище в телевизионен формат, по повод проблема с незаконното сметище в с. Радловци, община Кюстендил.
Паунов тогава поиска извинение за твърдения от страна на Борислав Сандов и заяви, че всеки ден ще изнася информация за работата на общинската администрация и министерството на околната среда и водите.