Monday, July 15, 2024
HomeНовиниБългарияПеевски зове "евроатлантическите лидери" на разговор за бъдещето на България

Пеевски зове “евроатлантическите лидери” на разговор за бъдещето на България

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова всички “евроатлантически лидери да започнем разговор за бъдещето на България. Държавата трябва да има стабилно правителство”.

Според Пеевски предсрочните парламентарни избори са показали ясно волята на българските граждани. 

“Сега е време за поемане на отговорност към тях. Трябва да има редовно правителство, което да стабилизира държавата”, смята той. 

В писмена позиция Пеевски се обръща и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов: “Очаквам покана от вас и към всички евроатлантически лидери за започването на разговор за бъдещето на Родината ни”. 

“Политическата власт я задават избирателите с вота си. Сега на ход са политиците. Те трябва да изпълнят волята на избирателите. Призовавам всички отговорни политически лидери незабавно да започнем консултации за намирането на формула за съставяне на стабилно правителство”, допълва лидерът на ДПС.

Според него внушенията, че политическият модел е изчерпан и че е необходим нов проект, нов Спасител, не са нищо друго, освен съучастие в опита за най-голямата подмяна от 1990 година насам – подмяната на демокрацията и нейните принципи. 

“Демокрацията няма алтернатива. Пътят на България като утвърдена евроатлантическа държава няма алтернатива. Сигурността и спокойствието на българските граждани нямат алтернатива. И ние, като най-стабилната евроатлантическа партия, няма да допуснем това да се случи”, заявява Делян Пеевски.

“Вотът на българските граждани ни задължава да отстояваме евроатлантическите ценности и принципи и ние няма да се отметнем от това задължение”, пише още той. /БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular