Членове на четири пенсионерски клуба от страната отпразнуваха заедно Международния ден на възрастните хора.
Представителите на хората от третата възраст от Пазарджик, Костинброд, Долна баня и домакините от Куклен се събраха в манастира, носещ имената на светите безсребърници и чудотворци Козма и Дамян. След като запалиха свещ за здраве и благополучие в семействата и разгледаха светата обител, всеки си наля по шише от лековитата вода на аязмото.
Ръководствата на четирите пенсионерски клуба – №1 от Пазарджик, “Еделвайс” от Костинброд, “Надежда” от Долна баня и домакините от Куклен, бяха поканени на среща разговор в заседателната зала на манастира. Монахиня Анастасия подробно разказа на присъстващите за историята на светата обител, за дарителите за православните християнски празници и за това, че човек не трябва да губи вярата, надеждата и любовта към Бога. Пенсионерите бяха щедро почерпени от монашеското братство с бонбони, сладкиши, чай и кафе. На раздяла монахинята на всеки лично подари по една осветена иконка на двамата патрони на манастира.


Празничната среща продължи в близкото до светата обител заведение, където всички си направиха тържествен обяд с пожелания за здраве, дълголетие и по-щастливи дни.

Любо КУЗЕВ