Най-голямото спортно издание в Италия – “Гадзета дело спорт”, нареди спортна легенда от Перник в челото на своя класация.

Изданието посвети материал на чужденките в местния волейбол, като не подмина Цветана Божурина, която е сред най-успешните от тях.Легендата на родния волейбол зае четвърто място в класацията за най-успешните чужденки в Италия със воите три титли на страната. Тя ги завоюва с отбора на Равена през 80-те.

С 8 титли на върха в класацията е американката Прикеба Фибс, а с по една титла повече от Божурина са Брижит Лесаж от Франция и Родика Попа от Румъния.Божурина безспорно е сред най-големите имена в родния волейбол, като е част от състава на ЦСКА, покорил европейския връх през 1979-а. Тя също така е бронзов медалист от Олимпиадата в Москва година по-късно.

Иначе освен славанта кариера в ЦСКА и на Ботуша, Божурина е играла още за родния си Миньор (Перник) и столичния Академик.Днес перничанката е омъжена за  за един от най-авторитетните спортни журналисти в Европа Сандро Филипини, който работи в „Гадзета дело спорт“ от 1980-а, а до 2011-а е заместник-главен редактор на най-четения всекидневник в цяла Италия.