Пернишкият кмет Станислав Владимиров смята, че заповедта на кмета на град Кричим да глобява жителите, които хранят бездомни кучета е глупава, неефективна и античовешка, предаде ZaPernik. Градоначалникът на миньорския град е възмутен от решението на колегата си от Кричим да налага санкции на хранещите улични животни. Негативни реакции дойдоха и от много известни личности и граждани във Фейсбук. Юристи посочиха, че кметската заповед е незаконна и със сигурност ще отпадне.

„Преди да стана кмет на Перник, тук го правеха по грешния начин – избивали са, отравяли, били бездомни кучета и какво се получи от това? Нищо. Идват нови и нови. Кметът на Кричим е в грешка да глобява хората, затова, че хранят уличните кучета. Точно обратното ще направим в Перник. Скоро ще се появят първите улични къщички за бездомни животни. Не само, че перничани ще могат там да хранят бездомните любимци, но общината ще купи много гранули за тях. Кучето е най-добрият приятел на човека. Когато е нахранено и се отнасяме с любов към тях, намаляват драстично ухапванията от бездомни кучета на хора„, каза пернишкият кмет.

„Ние сменихме подхода и само за година имаме феноменален резултат„, допълни още Станислав Владимиров.

12 КОМЕНТАРИ

 1. Браво г-н Кмете!Дано повече управници проумеят колко глупави решения могат да прилагат някои като к-та на Кричим,да си помислят дали трябва да заемат ръководни постове Според мен категорично не!

 2. Браво, г-н кмете! По-важно: браво, Човеко!
  За пръв път да се почувствам горда от изказването и действията на български политик!
  На точното място сте! Точният Човек сте! Действайте! Успех!

 3. Браво! Подкрепям ви и ви желая успех! А Кричим да смени управника си, за да попречи на бъдещи “умни” идеи, облечени в законова форма, макар и нехуманни !

 4. Въведете задължително кастриране на домашните любимци, кучета и котки. Който иска да развъжда, да си извади лиценз. Спонсорирайте кастрацията по селата и за по-бедните. Така в рамките на 5 години няма да имате бездомни кучета и котки. Делегирайте орган да следи и глобява: зоополиция, общинска.

 5. Трябва да се кастрират да се намали популацията на първо място…
  В Австрия и Германия няма бездомни животни.

  • няма бездомни не защото ги кастрират а има работеща система и приюти

 6. Всяко домашно куче, трябва да се чипира, за да се знае, кой е собственика! Също, задължително кастриране !Който иска да развъжда, да се лицензира, както пише по-горе! А закона за защита на животните, трябва стриктно да се спазва и нарушителите да се санкционират и затвор! Това е решението!

Comments are closed.