Задържаха и петия полицай, осъден за смъртта на Чората, предаде Нова телевизия. Това се случи, след като Янко Граховски се прибра в България с редовен полет от Кьолн. По негови думи властите в Германия не са го търсили и той сам решил да се прибере, след като разбрал от медиите, че е осъден. Също сам се свързал с българските власти, за да им каже кога ще се върне в страната. В Германия Граховски работи в сферата на онлайн търговията. Той обясни, че е регистриран официално в Кьолн и много лесно можело да бъде намерен.

Припомняме, 14 години след смъртта на Ангел Димитров-Чората по време на специализирана операция срещу наркоразпространението и сексуалната търговия ВКС отсъди по 7 години затвор за полицаите Мирослав Писов, Борис Механджийски, Иво Иванов, Янко Граховски и Георги Калинков. Въпреки че полицаите бяха оправдани по обвинението за причиняване на смъртта на Ангел Димитров, Европейският съд по правата на човека призна държавата за виновна. По този начин се стигна до възобновяване на делото, което завърши с осъдителни присъди. Ден след като стана ясна присъдата, Мирослав Писов се предаде в полицията в Благоевград. По-късно бяха задържани и всички останали с изключение на пребиваващия в чужбина Граховски.

 

1 коментар

  1. Етимология на български полицай – докато изнудва, бие и безчинства е “ голям юнак” , но види ли “ дебелия край” реве като бебе . Някъде се изгуби Държавата с тези лигави закони, в чужди страни трябва да ни съдят ?

Comments are closed.