Петричкият кикбоксьор Богдан Шумаров се запозна с Майк Тайсън

Известнияткикбоксьор от Петрич Богдан Шумаров сбъдна още една от мечтите си. Той се запозна и снима с легендарния бивш световен шампион в професионалния бокс Майк Тайсън.

Петричанинът, който е сензация във веригата ONE призна, че е имал много трудни моменти, за да достигне до най-голямата бойна сцена. 26-годишният Шумаров е много близо до атака на титлата в категория до 77 кг след двете убедителни победи с нокаут.

„Доста хора са ми казвали: За какво ти е този спорт, защо не се откажеш. Това са хора без мечти, които търсят сигурността. Имах доста тежък период. Последователни контузии една след друга. Много неща ми минаха през главата. Мислех си – какво става, ще играя ли отново? В такива моменти човек се отчайва. Стиснах зъби и го приех като изпитание“, каза Шумаров пред „Спортната джунгла“.

В последната му среща за веригата той победи Константин Русу от Молдова, въпреки слабото начало. Силен хайкик прати противника му на земята и така безапелационният му актив продължава, пише Boec.bg.

Богдан Шумаров е роден през 1996 година в Петрич,бил е и спортист №1 на родния си град. Печелил е европейски и световни титли при аматьорите, а през февруари тази година подписа договор за шест мача с водещата верига за бойни спортове ONE. Той спечели първите си две срещи от веригата  в Тайланд по правилата на муай тай.