Петър Колев – новият старши треньор на Беласица

От достоверен източник разбрахме, че новият старши треньор на мъжкия отбор на ОФК Беласица  ще бъде Петър Колев.

Той е на 48 години и като футболист е изиграл 330 срещи в отборите на Хасково, Локомотив Горна Оряховица, Велбъжд Кюстендил, Локомотив Пловдив, Родопа Смолян и Берое Стара Загора.

Треньорска дейност започва от 2009 година в отбора на Берое Стара Загора.

През 2010 година е бил помощник треньор на Димитър Димитров-Херо в отбора на  Ел Кадисия, Саудитска Арабия, участник във Висша лига.

След това е бил помощник треньор в отборите на Черноморец Бургас, Ботев Пловдив, Левски София, Иртиш Павлодар, Лудогорец Разград и Берое Стара Загора.

Дългогодишният старши треньор, с когото е работил Петър Колев Димитър Димитров-Херо, сподели следното: През 2010 година привлякох Петър Колев, заедно с Красимир Безински, в Ел Кадисия, Саудитска Арабия. По-късно беше мой помощник в Черноморец Бургас, Левски София, Иртиш Павлодар, Лудогорец Разград и Берое Стара Загора. Той е много добър специалист, дисциплиниран, има добри познания за съвременния футбол. Уверен съм, че ще помогне на футбола в Петрич.

Очаква се в понеделник след обяд новият старши треньор на мъжкия отбор на ОФК Беласица Петър Колев да бъде представен от Георги Петров пред футболистите.

Ташко СУЛЬОТОВ