Петър Овнарски пое управлението на КАТ-Благоевград, полицейският шеф Н. Хаджиев: Предстои конкурс за шефския пост

Петър Овнарски

Досегашният титуляр Д. Стоицов остава в ареста с решение на Софийския апелативен съд

Петър Овнарски ще поеме временно длъжността началник на КАТ-Благоевград, обяви директорът на ОД на МВР Николай Хаджиев. Овнарски ще изпълнява тази длъжност до провеждането на конкурс. 

Николай Хаджиев

КАТ-Благоевград остана без началник, след като досегашният шеф Данаил Стоицов бе арестуван заради смеха за подкупи във ведомството. Стоицов в момента е в ареста и срещу него има повдигнати няколко обвинения.


Данаил Стоицов

 

Гл. инспектор Петър Овнарски има солиден стаж в системата. Преди време той пое управлението на КАТ след пенсионирането на началника Огнян Сапунджиев през 2010 г.

Примопняме, Софийският апелативен съд онзи ден остави в ареста шефа на КАТ Данаил Стоицов и потвърди паричната гаранция от 7000 лв. на неговия помагач Бойко Шарков, който е собственик на пункт за регистрация. Шефът на КАТ бе задържан след зрелищна акция на ДАНС и прокуратурата. Срещу Стоицов са повдигнати три обвинения. Първото е за незконно притежаване на оръжие и патрони, второ – престъпление за подкуп, за това, че е изискал и приел от различни лица 5300 лева, както и вещи и услуги с имуществен характер, изразяващи се в предварително запазване на комбинация от цифри за  регистрационни табели, като е получил облага от определени лица. Третото престъпление е по служба за това, че на 4 май тази година си превишил правата, като осигурил конвой на тежкотоварен камион да стигне от Дамяница до село Бело поле, без за това да е уведомено Областно пътно управление, като по този начин е спестено плащането на пътна такса.

Вторият обвиняем е Бойко Шарков, който притежава пункт за регистрация на коли. Той е подведен под наказателна отговорност, че помагал на шефа на КАТ и го улеснил да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер.